CV

Referenties


dr. Willemijn Ruberg | Docent Cultuurgeschiedenis UU

Drift 6, 3512 BS UTRECHT T: +31 30 253 78 68

Leander Roet | Hoofdredacteur The Creators Project, Vice Media Benelux

Reguliersdwarsstraat 90-92, 1017 BN Amsterdam T: +31 20 673 2530 M: +31 6 502 512 03

Ervaring


Blendle - Clipping en support | september 2015 - heden

Blendle is een online nieuwsplatform waarop lezers per artikel kunnen betalen. Als clipper ben ik verantwoordelijk voor het omzetten van artikelen uit de Duitse, Nederlandse en Amerikaanse media in het digitale format dat door Blendle wordt gehanteerd. Ook cureer ik kwaliteitsartikelen door aanbevelingen te doen aan lezers.

WritEm - Freelance journalist | september 2016 - heden

Na mijn stage bij Vice schrijf en vertaal ik op freelance-basis regelmatig artikelen voor The Creators Project. Ik heb hiervoor een eigen bedrijf in freelance journalistiek en vertalingen opgericht: WritEm.

Vice Media Benelux | februari - augustus 2016

Ik heb stage gelopen op de redactie van The Creators Project. Tot mijn bezigheden behoorden het pitchen van ideeën tijdens redactievergaderingen, het vertalen van Engelstalige artikelen, het doen van (achtergrond)onderzoek voor het schrijven van eigen artikelen, het opzetten en uitvoeren van interviews en het onderhouden van contact met kunstenaars, musea, galeries en ontwerpers over nieuwe kunstwerken en tentoonstellingen om artikelen over te schrijven. Ook hield ik de website van The Creators Project actueel en plaatste ik artikelen online in het CMS.

Voor al mijn artikelen, zie de website van The Creators Project.

Cobra Museum voor Moderne Kunst te Amstelveen | februari 2014- mei 2015

Ik heb stage gelopen op de conservatorenafdeling als assistent-conservator. Ik heb alle taken leren verrichten die een conservator uitvoert en ik heb meegewerkt aan de totstandkoming van twee tentoonstellingen: Arnulf Rainer Übermaler en Miro en Cobra, Experimenteel Spel. Contact leggen en onderhouden met bruikleengevers, de pers en fotografen, het opstellen van bruikleencontracten, het registreren van kunstwerken in de Adlib-database en het begeleiden van kunsttransporten behoorden onder andere tot mijn takenpakket.

Opleiding


Universiteit Utrecht — Master Kunstgeschiedenis, 2015-heden

Ik studeer in december 2016 af op een onderzoek naar online kunstkritiek.

Universiteit Utrecht — Master Cultuurgeschiedenis, 2014-2015

Ik ben afgestudeerd op een onderzoek naar de representatie van gewonde en gehandicapte WOI-soldaten in schilderijen van Henry Tonks, Christopher Nevinson, Otto Dix en Georg Grosz.

Universiteit Utrecht — Bachelor Kunstgeschiedenis, 2010-2014

Ik ben afgestudeerd op een onderzoek naar de infrastructuren rondom de kunstenaarsateliers van beeldhouwers Arno Breker en Josef Thorak.

De Nassau Scholengemeenschap — VWO Cultuur en Maatschappij, 2002-2009


Talen


  • Nederlands – moedertaal
  • Engels – uitstekend
  • Duits – goed
  • Frans – redelijk